Peeters Familierecht: voor al uw problemen rondom uw erfenis

Een erfenis valt helaas altijd samen met een groot verlies. En dan komen er meteen ook allerlei vragen op u af als nabestaande(n). U kunt als volwassene, maar ook als kind een erfenis ontvangen. Wanneer een van de ouders van een kind komt te overlijden, dan heeft het kind recht op een deel van de nalatenschap, ook als dat kind geen erfgenaam is: vroeger noemden ze dit het kindsdeel. Tegenwoordig heet dit een legitieme portie en degene die daar recht op heeft noemen we legitimaris. Het kan voor de omvang van de legitieme portie veel uitmaken als de erflater of erflaatster vóór zijn overlijden schenkingen heeft gedaan aan zijn of haar kinderen. De regels over iemands erfdeel of over de legitieme portie zijn ingewikkeld en daarom is het verstandig om een professional in te schakelen. Mr. Marianne Peeters van Peeters Familierecht helpt u met al uw vragen en problemen rondom uw nalatenschap, de verdeling van een erfenis of uw legitieme portie. Maar heeft u verder ook wel eens gehoord over legaten, een recht op een som ineens of andere rechten als erfgenaam of legitimaris?  Er gelden behoorlijk wat (korte) termijnen die belangrijk zijn om aanspraak te maken op dat wat volgens de wet aan u toekomt. De keuze die als eerste voor u als erfgenaam voorligt, is of u de nalatenschap zuiver of beneficiair aanvaard of verwerpt.
Laat u hierover informeren.

Erfenis

De werkwijze rondom uw erfenis

Heeft u bijvoorbeeld problemen bij het verdelen van een nalatenschap? Er moet vaak veel gebeuren vlak na het overlijden van een dierbare, wat vaak veel emoties met zich meebrengt. Daarnaast zijn er vaak veel zaken onduidelijk over een eventuele erfenis die niet op stel en sprong uitgezocht zijn. Schakel daarom Peeters Familierecht in als u vragen heeft. Ze geeft u advies op het gebied van het erfrecht en hanteert de meest effectieve strategie. Vaak duren erfrechtprocedures lang en zijn deze procedures kostbaar. Houdt er daarom rekening mee dat u in overleg buiten de rechter om sneller en vaak ook meer bevredigendere resultaten kunt bereiken. U wordt geïnformeerd over welke stappen in de onderhandelingen worden gezet en/of hoe de eventuele procedure gaat verlopen en zij bespreekt het plan van aanpak samen met u. Daarnaast worden eventuele afspraken die bijvoorbeeld na onderhandelingen met andere partijen tot stand gekomen zijn, vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Het is ook nog de overweging waard om nalatenschapsmediation te proberen, waarbij u zich in de zijlijn door mr. Marianne Peeters laat adviseren over uw positie.

Weet altijd wat u betaalt voor onze diensten

Een van de vervelendste dingen is het moeten betalen van onverwachtse kosten die bovenop het traject rondom de erfenis komen. Dit begrijpen wij en daarom komt u bij ons nooit voor verrassingen te staan. Marianne rekent een uurtarief en stuurt u aan het einde van de maand een nota. Ook rekent ze geen kantoorkosten, waardoor de kosten beperkt blijven. Er wordt als eerste gekeken naar de financiering: wij adviseren u altijd bij uw rechtsbijstandverzekeraar na te gaan of de kosten eventueel gedekt kunnen worden door uw verzekering. U kunt namelijk in aanmerking komen voor een vergoeding wanneer het gaat om erfrechtelijke aangelegenheden. We houden de kosten graag zo beperkt mogelijk voor u.
Mogelijk komt u in aanmerking voor door de overheid gesubsidieerde rechtsbijstand voor uw erfrechtzaak. Dit hangt af van uw inkomen en uw vermogen. In dat geval kan Peeters Familierecht u niet bijstaan. Meer informatie kunt u vinden op www.rvr.org.

Schakel ons in en regel uw erfenis

Peeters Familierecht adviseert u alles waar u tegenaan loopt rondom uw aanspraken op een erfenis, over de verdeling van de erfenis of rondom bijvoorbeeld uw legitieme portie. Neem voor meer informatie gerust eens contact met ons op door te bellen naar 0348-220100, een email te sturen naar info@peetersfamilierecht.nl of door het online contactformulier in te vullen op de website. We helpen u graag met al uw problemen op het gebied van het erfrecht!