Mediation bij uw scheiding

Bij advocatenkantoor Peeters Familierecht Advocatuur & Mediation kunt u terecht voor mediation bij uw scheiding. Maar ook wanneer het gaat om de beëindiging van uw geregistreerd partnerschap of uw relatie als ongehuwd samenwoner (met of zonder samenlevingscontract) kunt u Mr Marianne Peeters inschakelen als uw mediator echtscheiding. Marianne Peeters is gespecialiseerd advocaat familierecht en alimentatie advocaat en daarnaast vFAS-scheidingsmediator en MfN-registermediator.

mediation

Wat houdt mediation in?

Mediation is een soort van conflictbemiddeling. U kunt hiervoor kiezen wanneer u naar verwachting de scheiding samen met uw (ex)partner kunt afhandelen zonder de tussenkomst van advocaten. Tijdens de mediation ontvangt u advies, hulp en informatie van een onpartijdige partij. De nadruk ligt voornamelijk op het herstellen van het contact, zodat u in overleg met elkaar tot afspraken kunt komen. Bij uw mediator echtscheiding kunt u terecht met vragen over de huwelijkse voorwaarden, uw financiële positie en de regelingen omtrent uw kinderen.

Uitgangspunt gesprekken met mediator

Wanneer u in gesprek gaat met een mediator en uw (ex)partner, is het niet nodig om een advocaat familierecht in te schakelen. Tijdens de gesprekken zal de mediator aan beide partijen de ruimte bieden om hun kant van het verhaal te verwoorden en aan te geven wat hun wensen zijn. Zo kan de mediator onderzoeken waar mogelijke knelpunten liggen. Een mediator stelt alleen vragen en oordeelt niet. Op die manier wordt er meer ruimte gecreëerd om naar elkaar te luisteren. Het doel is dat u samen met uw (ex)partner tot oplossingen komt.

Voordelen mediation

Mediation heeft veel voordelen. Als u nog een goede relatie heeft met uw (ex)partner, is het goed om voor deze mogelijkheid te kiezen en niet meteen een familierecht advocaat in de arm te nemen. De voordelen zijn:

  • U houdt zelf de regie zonder tussenkomst van een rechter
  • U bent beter in staat om (indien aanwezig) te kiezen voor het belang van uw kinderen
  • Er worden oplossingen gezocht die voor beide partijen voordelig zijn: een win-win situatie
  • Het kost u minder geld dan wanneer u een advocaat familierecht moet inschakelen
  • Het is een meer vreedzame oplossing dan procederen

Advocatenkantoor Peeters Familierecht, ook ervaren familierecht advocaat

Soms is het (helaas) niet mogelijk om middels mediation uw scheiding af te handelen. In dit geval kunt u Mr Marianne Peeters ook inschakelen als advocaat familierecht of alimentatie advocaat. In deze rol zal zij strijden voor uw belangen bijvoorbeeld omtrent de verdeling van goederen, alimentatie of huwelijkse voorwaarden. Voor meer informatie en een gratis kennismakingsgesprek bel: 0348-220100.