Mediation bij uw scheiding

Bij advocatenkantoor Peeters Familierecht Advocatuur & Mediation kunt u terecht voor mediation bij uw scheiding. Maar ook wanneer het gaat om de beƫindiging van uw geregistreerd partnerschap of uw relatie als ongehuwd samenwoner (met of zonder samenlevingscontract) kunt u mr. Marianne Peeters inschakelen als uw mediator echtscheiding. Marianne Peeters is gespecialiseerd advocaat familierecht en alimentatie advocaat (vFAS Erkend Specialist Familie- en Erfrecht) en daarnaast vFAS-scheidingsmediator en MfN-registermediator.

mediation

Wat houdt mediation in?

Mediation is een soort van conflictbemiddeling. U kunt hiervoor kiezen wanneer u de scheiding naar verwachting samen met uw (ex)partner kunt afhandelen zonder de tussenkomst van advocaten. Tijdens de mediation ontvangt u hulp en informatie van een onpartijdige partij en voert u gesprekken over de zaken die geregeld moeten worden. De nadruk ligt voornamelijk op het herstellen, instandhouden en verbeteren van het contact, zodat u in overleg met elkaar tot afspraken kunt komen. Bij uw mediator echtscheiding kunt u terecht met vragen over wat geregeld moet worden om te kunnen scheiden. U inventariseert alle vermogensbestanddelen. U kijkt samen welke afspraken omtrent uw kinderen moeten worden gemaakt.

Uitgangspunt gesprekken met mediator

Wanneer u in gesprek gaat met een mediator en uw (ex)partner, is het niet nodig om een advocaat in te schakelen. Tijdens de gesprekken zal de mediator aan beide partijen de ruimte bieden om hun kant van het verhaal te verwoorden en aan te geven wat ieders wensen zijn. Zo kan de mediator onderzoeken waar mogelijke knelpunten liggen. Een mediator stelt alleen vragen en oordeelt niet. Op die manier wordt er meer ruimte gecreƫerd om naar elkaar te luisteren. Het doel is dat u samen met uw (ex)partner tot afspraken komt.

Voordelen mediation

Mediation heeft veel voordelen. Als u nog een goede relatie heeft met uw (ex)partner, is het goed om voor deze mogelijkheid te kiezen en niet meteen een familierecht advocaat in de arm te nemen. De voordelen zijn:

  • U houdt zelf de regie zonder tussenkomst van een rechter
  • U bent beter in staat om te kiezen voor het belang van uw gezamenlijke kinderen
  • Er worden oplossingen gezocht die voor beide partijen voordelig zijn: een win-win situatie
  • Het kost u minder geld dan wanneer u allebei een eigen advocaat familierecht moet inschakelen
  • Het is een meer vreedzame oplossing dan procederen

Advocatenkantoor Peeters Familierecht, ook ervaren familierecht advocaat

Soms is het (helaas) niet mogelijk om middels mediation uw scheiding af te handelen. In dit geval kunt u mr. Marianne Peeters ook inschakelen als advocaat familierecht of alimentatie advocaat. In deze rol zal zij zich inzetten voor de behartiging van uw belangen bijvoorbeeld omtrent de verdeling van de gemeenschap van goederen, alimentatie of huwelijkse voorwaarden. Voor meer informatie en een gratis kennismakingsgesprek van een half uur bel: 0348-220100.