Laat u over uw legitieme portie adviseren

Indien een familielid pas is overleden komt er veel op u af. De emotie van het heengaan van een dierbare, maar soms ook het ongeloof dat u bent onterfd en als erfgenaam geen aanspraak maakt op de nalatenschap. U kunt wel aanspraak maken op uw legitieme portie, vroeger ook wel kindsdeel genoemd. Schakel de hulp van Peeters Familierecht Advocatuur & Mediation in en advocaat Marianne Peeters helpt u bij het doen van een beroep op uw legitieme portie. Bij een legitieme portie heeft u geen recht op goederen van de nalatenschap zoals een antiek schilderij of een woning, maar op geld. Vaak is de vordering die u heeft niet-opeisbaar tot overlijden van de langstlevende echtgenoot. Het is echter van groot belang dat de hoogte van de vordering snel wordt vastgesteld, waarbij ook in het verleden door de erflater gedane schenkingen aan andere familieleden een rol kan spelen. Wij helpen u graag bij het in kaart brengen van uw rechten.

Legaat

De werkwijze bij het opeisen van een legitieme portie

Advocaat Marianne Peeters staat u bij specifieke belangen bij en geeft u goed onderbouwde adviezen omtrent het opvragen van uw legitieme portie. Ze verstrekt u bijvoorbeeld informatie over de (al dan niet) opeisbaarheid van de legitieme portie, wanneer de legitieme portie opeisbaar is/wordt en binnen welke termijn u uw legitieme portie moet opeisen. Door deze informatie krijgt u een duidelijk beeld over uw positie rondom uw legitieme portie. Ook wordt er een plan van aanpak door Marianne Peeters opgesteld dat vervolgens met u wordt besproken. Wij bieden u graag een vrijblijvend en gratis telefoongesprek van een half uur om kennis te maken en te kijken wat wij voor u zouden kunnen betekenen.

Kwaliteitswaarborg en opleiding

Peeters Familierecht begrijpt dat u wilt weten wat wij doen ter waarborging van de verleende kwaliteit en service. Marianne Peeters beschikt over ruim tien jaar werkervaring en is lid van de vFAS (vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators) waarvoor strenge opleidings- en lidmaatschapseisen gelden. In 2017 heeft mr. Marianne Peeters de specialisatieopleiding Erfrecht van de vFAS cum laude afgerond en zij mag zich sindsdien vFAS Erkend Specialist Erfrecht noemen.

Eis uw legitieme portie succesvol op

Marianne Peeters zorgt ervoor dat u uw aanspraak op een legitieme portie in kaart brengt en en staat u bij tijdens dit traject en in een eventuele procedure. Bel direct voor meer informatie naar 0348-220100, stuur een email naar info@peetersfamilierecht.nl of vul het online contactformulier in en Marianne Peeters helpt u namens Peeters Familierecht bij het opeisen van uw legitieme portie!