Mediator echtscheiding, een vreedzaam alternatief

Een mediator echtscheiding kan u en uw (ex)partner bijstaan, adviseren en helpen tijdens jullie scheiding. Op deze manier voorkomt u een vechtscheiding en kan er gewerkt worden aan oplossingen waar jullie allebei een goed gevoel bij hebben. Advocatenkantoor Peeters Familierecht Advocatuur & Mediation kan u bijstaan tijdens deze moeilijke periode. Als ervaren mediator echtscheiding kan mr. Marianne Peeters al uw vragen over huwelijkse voorwaarden, verdeling van de gemeenschap van goederen en alimentatie beantwoorden en u helpen hierin beslissingen te nemen. Samen met u wordt geprobeerd de kosten beheersbaar te houden.

Mediator echtscheiding

Werkwijze als mediator echtscheiding

Of het nu gaat om een echtscheiding of beëindiging van uw geregistreerd partnerschap of samenleving: mr. Marianne Peeters staat u bij als deskundige mediator echtscheiding. Zij is erkend scheidingsmediator van de vFAS en erkend mediator van het MfN. Het doel van mediation is om samen met uw (ex)partner tot voor ieder van u acceptabele afspraken te komen. Deze afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant (schriftelijke overeenkomst). Zaken zoals de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden, boedelverdeling, woning, spaar- en bankrekeningen en alimentatie, maar ook fiscale zaken en pensioen worden hierin opgenomen. Als er kinderen zijn, dan worden er ook afspraken gemaakt omtrent de verdeling van de zorg in de toekomst. Deze afspraken worden vastgelegd in een ouderschapsplan.

Ouderschapsplan

Een scheiding is voor u erg vervelend, maar natuurlijk ook voor uw kinderen. Dankzij de hulp van een mediator echtscheiding kunt u er samen met uw (ex)partner voor zorgen dat uw kinderen hier zo min mogelijk last van hebben. De enige manier om dit te bereiken is door samen, met respect voor elkaar, afspraken te maken. Zo moet er bijvoorbeeld een zorgregeling worden vastgesteld. In overleg worden de exacte invulling hiervan en andere praktische zaken besproken en in kaart gebracht. Ook de kinderalimentatie (of een kinderrekening) zal onderwerp van gesprek zijn evenals een eventuele partneralimentatie. Het is dus niet nodig om daarnaast nog een familierecht advocaat of alimentatie advocaat in te schakelen. Uiteraard is dat laatste wel toegestaan als één van beiden advies naast de mediation kan gebruiken.

Formele procedure echtscheiding

Wanneer de afspraken zijn gemaakt en vastgelegd door de mediator echtscheiding, wordt er een formele procedure bij de rechtbank gevoerd. Een ontbinding van het huwelijk of geregistreerd partnerschap is pas definitief als een rechter dit heeft uitgesproken én als dit wordt ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand van de gemeente waar u bent gehuwd of een partnerschap bent aangegaan. Tussenkomst van een rechter is niet nodig bij de ontbinding van een samenlevingscontract. Marianne Peeters is naast mediator echtscheiding ook familierecht advocaat. De formele procedure kan dus direct afgewikkeld worden, zonder dat derden moeten worden ingeschakeld.

Mediator echtscheiding nodig? Bel Peeters Familierecht Advocatuur & Mediation

Advocatenkantoor Peeters Familierecht kan u bijstaan als mediator echtscheiding en zo nodig ook als advocaat familierecht. Wilt u meer informatie over de juridische dienstverlening van Peeters Familierecht? Bel dan voor een gratis kennismakingsgesprek van een half uur naar: 0348-220100.